MONTSEC
ULTRA TRAIL

ENTREVISTA

Parlem amb Dani Delgado, 

director de la Montsec Ultra Trail.

Tot preparat per la nova edició de la MUT?

Tot preparat!

 

Segons, les xxss, heu arrassat en inscripcions?

Hem cobert la mitja/marxa amb 250-260 persones i la marató amb 180-190 persones i la ultra, amb força participació.

 

Queda alguna modalitat amb places lliures encara?

Si a la ultra, es difícil omplir-la, és molt exigent, pero estem contents.

 

+ de 500 inscrits, deu ni dor, ... quin tipus de corredors son?

Corredors de muntanya, consagrats, gent amb nivell alt i montanyer amb nivell alt.

A la marató també té nivell important.

I a la mitja, hi ha molt i molt ràpids, però també hi ha molt excursionista, caminador, centre excursionista...

 

Quin tipus de públic té?

De tota Catalunya, de Ses Illes, de Madrid,  de Pais Vasc, de Canaries, ... Francesos, Portuguesos, Andorrans, Danesos, Italians.

Curiosament,  Dinamarca es el país que té més representació internacional, arrel d’un corredor que va venir al principi de tot, que ens va fer eco de la cursa allí i cada any comptem amb participació danesa.

Enguany, tenim participació femenina important amb molt nivell, amb una campiona danesa a nivell europeu a la mitja, després un altra campiona a nivell europeu mallorquina, tenim molt nivell tant a nivell femení com masculí.

 

Quines novetats es trobaran aquest any els corredors?

Enguany hem ampliat territori, concretament al municipi de Castell de Mur, on realitzarem la sortida, a les 00h, una mica més tard del que normalment arrancàvem, que era a les 23h.

Us animem a venir a la festa!

 

Aquesta edició, farem tot lo possible, perquè sigui la millor edició de la MUT, ja no només per l’ampliació del territori, les novetats i el recorregut, sinó per la festa que organitzarem just abans de la sortida a Guàrdia de Noguera.

 

Passeu a prop del Castell de Mur? Si la sortida de la ultra es farà aprop.

 

I del Congost de Mont-rebei? Sí! és la nostra insígnia.

 

El Montsec és un serra, que és extremadament dura a nivell de cursa. És molt exigent, hi ha molt terreny pedregós, molt desnivell, sense aigua i molt canvi de temperatura entre la nit i el dia, i les zones obagues i les assolellades. Qui fa la MUT descobreix l’essència pura i dura del Montsec.

 

Entenc que cada any s’ha d’anar canviant recorregut o sempre és el mateix?

Intentem innovar, ens agrada que el corredor que vingui es quedi impactat i encantat.

Juntament amb la guia del corredor, adjuntem el track i el donem 12 dies abans, per a què tots els corredors estiguin en igualtat de condicions.

 

En quin temps ho va fer el guanyador de la darrera edició?

Voltant de les 14h de la ultra, 4,15h de la marató i 2h i escaig de la marxa.

 

Quines recomanacions dones per a tots els participants?

El corredor de la ultra, li recomano que faci moltes hores en un esport de resistència i sobretot que es prepari molt, molt, molt mentalment. A la ultra hi ha un factor mental molt important.

Al participant de la marató recomano que faci molt desnivell i treballi la resistència, i també hi ha el factor psicològic.

Els de la mitja, que es belluguin molt, que caminin, que siguin actius en el seu dia a dia.

 

Esteu pensant ja a futur?

Si, tenim un projecte important de fa molts, molts anys que tenim en ment, que volem engegar. Només podem dir que serà al Montsec.

 

I la MUT?

Si, si tot va bé, la MUT seguirà, perquè és una cursa, ja molt consolidada.

 

Aquesta és la 10ª edició?

Si, la primera la vam fer al 2013, però la pandèmia ens va empènyer una edició, i en acabat, el 2023 no es va celebrar, per tornar a les dates originals.

 

Perquè heu tornat a l’abril?

Pensem que son les millors dates, on el Montsec esta més maco i bona data per a una gran cursa, per afrontar una cursa d'aquestes característiques a Europa.

 

Quin paper juga l’Hotel en la MUT?

L’Hotel Terradets és un complement dels més importants de la MUT, sempre hem tingut un recolzament important, el tenim, l’hem tingut i comptem en seguir-lo tenint. És una mica casa nostra, la base, nosaltres hi som molt sovint, perquè es troba en un punt estratègic del Montsec. El lloc, on més estona hi passem quan no estem al Montsec i on tenim un tracte excel·lent.

 

Moltes gràcies pel teu temps i molta sort per aquesta 10a edició!!!

Continguts relacionats

LA TAMPANADA de Territori Lo Podall

26-05-2024

Bikelover! Somriu que s’apropa la Tampanada 2024! La marxa BTT més important de l’any al Pallars Jussà, que recorre els corriols i els paisatges singulars i espectaculars de la Conca de Tremp.

Veure més

FIRA
PALLARS TERRA DE CORDER

4 I 5 DE MAIG

Com cada primavera, torna la Fira Pallars Terra de Corder! Una cita anual, on el corder (producte estrella del territori) té el paper protagonista! 

Veure més

COVA DELS MURICECS + COVA-CAIAC

FINS EL 15 DE MAIG

Aprofita els últims dies abans de que quedi restringit l’accés, per a descobrir una de les coves de Catalunya amb la població més gran de ratpenats (muricecs en pallarès).

Veure més
s